R.U.A. (Realidade urbana aumentada) Col·laboració amb Barra Funda (Sao Paulo)

Desrpés d’una visita al barri de Sant Fèlix durant la darrera vaga general de 2012,  l’artista visual Lilian Amaral proposa col·laborar amb el projecte R.U.A. En paraules de la Lilian Amaral: “un projecte d’Extensió Universitària desenvolupat a l’Institut d’Arts de la UNESP / Projecte Zonas de Compensaçao, es configura, al mateix temps, com un laboratori de recerca i acció artística que opera des d’una perspectiva de cartografia social, com un procés de caràcter performatiu, que s’alimenta d’estímuls generats per la ciutat. Entén la urbs com una gran base de dades dinàmica presa com espai d’intervenció i transformació, per mitjà de la convergència entre l’art, l’activisme, els mitjans digitals i l’esfera pública”.

La proposta es fonamenta en establir una col·laboració amb els veïns i veïnes del barri de Barra Funda, Sao Paulo, un barri que just ara, està patint un procès de gentrificació a gran escala. La col·laboració es planteja com un intercanvi entre els habitants de Sant Fèlix i els habitants de Barra Funda mitjançant diverses estratègies: compartir imatges, compartir paraules, compartir receptes… Compartir, en definitiva, aquells suports que parlen del seu entorn, que són testimonis de la seva memòria i que amplien la informació sobre  les vivències individuals i col·lectives.

L’intercanvi s’inicià en una mostra “Zones de compensació” que comença a Brasil durant la setmana del 20 d’Abril on, a través de una vídeo conferència, vam poder parlar amb les veïnes de Barra Funda sobre el que havia succeït a Sant Fèlix per tal d’establir paral·lelismes i divergències amb la seva experiències.

Per més informació cliqueu aquí

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s