Què és?

Memòries Emergents a Sant Felix, és un procés col·laboratiu entre veïns i ex-veïns del barri, per tal de recuperar la memòria de la vida quotidiana a Sant Fèlix.

Com molts sabreu, el barri actual és molt diferent de com era abans, i una bona part dels seus veïns, dels seus comerços i dels seus edificis ja no hi són. Tot i així queda la memòria, i amb ella tota la realitat del que era uns dels barris més poblats de Girona, un barri popular i populós que era ple de vida al carrer.

Hem iniciat un treball amb els veïns i veïnes que s’han volgut afegir i que han volgut recordar plegats com era el barri fa uns anys, tot reflexionant des del present. Mica en mica, anireu veient la presència de les memòries pel barri, com si emergissin de l’oblit, es manifestessin i prenguessin vida,  tornant al carrer.

L’esquema que us presentem a continuació, vol explicar com, en els processos de transformació d’un territori, no només tenen lloc canvis físics, també es dona la creació de tot un seguit de discursos que afavoreixen la creació d’una memòria comuna en detriment de la memòria col.lectiva, la memòria del dia a dia, la de les petites i alhora grans històries.

Aquest procès col·laboratiu, que hem de fer real amb el treball de tots i totes, servirà per fer ressorgir aquesta memòria col·lectiva que encara és viva en tots i totes que recorden i per tant, poden fer recordar, la vida del barri.

Memòries col.lectives

Més informació sobre les idees que van generar el procès obert a Sant Fèlix:

0P

1 thoughts on “Què és?

  1. Aixó de que era el barri més poblat de Girona, és una exageració; si que és cert que en els vells edificis del barri nordenc, els seus habitatges estaven superpoblats perqué per inquibir-hi molta gent procedent de les migracions dels anys 50 als 60, cada porta i pis la dividien en tres o quatre, i així en lloc d´una familia en una planta hi cabien moltes més…

Deixa un comentari