Diari de camp

24.04.2013 Nou vídeo i nova recepta publicada. A les 20:00h quedem a les Serraïnes per pendre algunes decisions relatives a com comunicar al barri tot el que s’està fent.

20.04.2013 Intercanvi d’impressions via Skype amb veïnes i veïns de Barra Funda (Sao Paolo, Brasil) on estan fent un procés similar, en un barri que ara està sent testimoni d’una transformació urbanística integral.

13.02.2013 V Trobada amb el grup de treball de veïnes i veïns del barri al local de les Serraïnes. Després de posar en comú moltes idees es comencen a definir les noves propostes.

Gener 2013 Trobades informals amb el grup de treball de veïnes i veïns. Es posen en qüestió algunes idees  i les propostes que van sortir de la darrera trobada. Es valoren els temps de cadascú, les capacitats per fer segons quines coses i el format ideal. Tot i així, no es deixen d’aportar nous materials i narrar noves memòries.

22.12.2012 Sessió de treball per concretar aspectes operatius de la jornada de jocs al barri. Es modifiquen o es complementes part de les propostes resultants del workshop. Es crea un grup de treball local que acabarà definint la idea per a que tingui sentit en el territori.

07.12.2012 S’ajorna el dia per portar a la pràctica el prototip de joc de Ciutat Beta. Les dates nadalenques, el fred, les hores de llum i el poc temps per poder desenvolupar l’acció de la millor manera, desplaça la proposta a la propera primavera. Tota la informació relativa a aquesta acció es pot seguir al grup de Facebook: Ciutat Beta a Girona

04.12.2012 III Trobada amb el grup de treball de veïnes i veïns del barri al local de les Serraïnes. Comencem a generar nous materials per realitzar la proposta que ha sortit del grup de cares a la primavera i en col·laboració amb els comerços del barri.

13.11.2012 Ciutat Beta al CCCB. Workshop col·laboratiu per la posada en escena d’un prototip de joc al barri de Sant Felix. Organitzat pel CEESC.

06.11.2012 II Trobada del grup de treball de veïnes i veïns del barri al local de les Serraïnes. Devolució dels materials produïts a la Mostra 2012 (DVD).

Octubre 2012 A rel de molt comentaris i converses a la Mostra pasada sobre el paper del joc en els usos de l’espai públic, s’obre el debat al voltant de la participació de nous veïns i persones amb vinculació o interés pel barri. Per això es dissenyen diverses estratègies que s’aniran posant a proba durant les properes setmanes.

28.09.2012 I Trobada amb el grup de treball de veïnes i veïns del barri al local de les Serraïnes. Posada en comú i valoració de la Mostra d’enguany. Pica-pica per tothom, és hora (també) de celebrar!

Agost 2012 Temps de descans (de nou, qui pugui).

26.07.2012 – 03.08.2012 Mostra a la Carbonera amb tots els materials recollits durant els darrers mesos de treball. En guany la Mostra mira de ser més dinàmica i incorpora tota mena de jocs que possibiliten una major interacció i aprofitament de l’espai.

02.06.2012 Mapeig dels espais de joc a la Plaça del Pou Rodó. Durant tot el dia muntem la paradeta per mapejar els espais d’oci i joc del barri mitjançant la memòria i la pràctica actual. Aquesta pràctica facilita la reflexió en torn els canvis al barri, la reconfiguració dels espais i la modificació d’usos socialitzants.

14.05.2012 La resolució dels Ajuts KREAS (Ajuntament de Girona) atorga 1.000 euros a l’Associació de Veïns i Comerciants de Sant Felix pel projecte Memòries Emergents.

Març 2012 Disseny de la proposta per aquest any. Activitats, tallers, recursos, aspectes a aprofitar i a tenir en compte… Objectiu: posar de relleu i reflexionar sobre les pràctiques i usos al carrer des dels múltiples punts de vista subjectius. La memòria col·lectiva com a recurs i eina contextualitzadora que desarticula hegemonies i relacions de poder en relació al coneixement concret del barri.

Gener-Febrer 2012 Es dissenya la continuitat del projecte valorant el camí recorregut fins ara i els resultats del procés. A rel de diverses converses al barri es considera que per aquest any les activitats centrals del procés s’han de concentrar en un tema concret, que enllaci amb la feina ja realitzada. Així, es decideix que el JOC i la seva relació amb la història del barri i amb els usos de l’espai públic pot aportar noves mirades i reflexions, incorporant més gent al procés, fent-lo més extensiu i endintsant-se en aspectes més concrets.

10.12.2011 Estan llestos els DVDs amb el recull d’imatges i videos de la mostra a la Carbonera. Es repartiran entre els veïns i veïnes que van participar de la festa.

18. 10.2011 Article de Memòries Emergents a Ecosistema Urbano.

02.10.2011 Presentació de Memòries Emergents a ZZZINC

Setembre/Octubre 2011 Edició i prepració de tot el material generat durant el procés de treball amb la gent del barri. Ens anem retrobant veïns i veïnes passat l’estiu. Temps per recordar els records.

Agost 2011 Temps de descans (qui pugui).

03.08.2011 Conclou la mostra amb una sentada a la fresca amb veïns i veïnes. Surten noves idees per continuar amb els projecte.

01.07.2011 Gran assitència de veïns, veïnes, familiars, curiosos i alguns turistes.

26.07.2011 S’obren les portes de la Carbonera… tot el treball llest!

19.07.2011 Ha sortit el programa de festes de Sant Feliu!!

15.07.2011 Ja s’han repartit moltes de les pissarres adreçades a evocar els records i deixar-los per escrit. Aquestes pissarres, amb tots els comentaris, frases, idees o dibuixos, aniran també a l’exposició de la Carbonera.

12.07.2011 Seguim montant per l’exposició de la Carbonera les fotografies que han anat facilitants els veïns i les veïnes del barri, així com les cedides per l’Arxiu Històric de Girona i l’INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Moltes gràcies a tots!!!

09.07.2011 Unes veïnes aporten noves fotografies de la vida quotidiana al barri. Algunes dels anys 80! Amb les fotografies, noves històries i nous records…

06.07.2011 Surten noves idees i alguns veïns ofereixen fotografies, quadres i materials que serveixen per fer memòria i per posar-los en conjunt amb els records d’altres veïns. Tenen moltes ganes de retrobar-se amb antics veïns i amics. Seran unes grans festes!

05.07.2011 Parlant amb diverses veïnes del barri, comenten que troben a faltar l’ambient que hi havia fa uns anys a les tardes i a les nits, quan els veïns treien les cadires a fora de casa i seien fent memòria de com havia anat el dia. Recollim la idea de cares a l’exposició de la Carbonera a finals de juliol, coincidint amb les Festes del Barri.

30.06.2011 Hem visitat diversos comerços i parlat amb els botiguers/res i clients. Tot i que són dates de molta feïna, ja que molts han de tancar el curs comercial abans de vacances, comparteixen la idea de fer una trobada entre veïns i pensar coses pel barri. Hi ha un sentiment molt fort de pertinença al barri, d’estima cap alas carrers, la gent i les vivències.

28.06.2011 Entreguem la sol·licitud per realitzar l’exposició a La Carbonera (pujada de Sant Feliu). Ens posem en contacte amb més veïns del barri. La sensació general és positiva. Hi ha molt bon ambient i qualsevol moment és aprofitat per recordar alló i lo altre. Quan s’ajunten dos o més veïns, les converses no acaben mai! Ho anirem enregistrant tot.

22.06.2011 Reunió amb l’AViC de Sant Felix per mirar d’articular una exposició de cares a la Festa Major del barri. Els hi presentem una proposta d’exposició col·laborativa, on siguin els veïns i veïnes els que aportin els materials in situ i a temps real.

19.05.2011 Fase de disseny de l’entorn digital. Es fa servir: WordPress, Posterous i Meipi. Afegim els primers continguts.

13.05.2011 Fase de disseny del projecte. Parlem amb alguns veïns i sembla que els hi agrada la proposta. Les converses són emotives, la memòria emergeix amb tota vitalitat i dignitat. El barri de Sant Felix està ben viu! Tot i així, hi han molts temes, moltes vivències, molts successos, moltes vides… la xarxa tot just es comença a teixir.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari